Bestemmingsplan “Willibrorduslaan 87” definitief

Vandaag, 22 juni 2022, heeft de Raad van State het beroep van een buurtbewoner tegen het bestemmingsplan “Willibrorduslaan 87” ongegrond verklaard.

 

Een buurtbewoner heeft niets van zich laten horen in de omgevingsdialoog en geen zienswijze ingediend. Pas na de vaststelling van het bestemmingsplan laat hij van zich horen. Ook al bepaalt de wet dat in zo’n geval geen beroep kan worden ingesteld, in de uitspraak van 14 april 2021 (ECLI:NL:RVS:2021:786) heeft de Afdeling, naar aanleiding van het arrest van het Hof van Justitie van de Europese Unie van 14 januari 2021, overwogen dat die wetsbepaling aan een belanghebbende niet zal worden tegengeworpen. Zo is de Afdeling in dit geval wel toegekomen aan de inhoudelijke behandeling van het beroep en heeft het beroep op de inhoudelijke gronden ongegrond verklaard. Het bestemmingsplan is nu onherroepelijk.

 

De voor ons plan verleende vergunning was al onherroepelijk. De buurtbewoner had immers geen rechtsmiddelen aangewend tegen de vergunning. Zijn beroep was voor het bouwplan dus sowieso nutteloos.

 

Posted in Nieuws, Vastgoed.