Bureau Aard koopt: Zalencentrum De Graver in Valkenswaard

Bureau Aard heeft het complex aan de Kerstroosstraat 20 in Valkenswaard gekocht. Het complex is plaatselijk ook wel bekend als “Zalencentrum De Graver” en heeft geruime tijd dienst gedaan als ontmoetingsplek voor Valkenswaard en omgeving.
 
Het complex ligt centraal in de wijk ‘t Gegraaf en is midden jaren zestig gebouwd als mulifunctioneel onderkomen voor wijkactiviteiten. In 1969 werd het complex in gebruik genomen als middelpunt van de RK Paulusparochie. In 1989 vond de omvorming tot zalencentrum plaats. Met de tijd is gebleken dat een dergelijk complex niet meer (bedrijfseconomisch) verantwoord kan worden geëxploiteerd, ook al vervulde het wel een belangrijke functie en zal menig inwoner van Valkenswaard er wel een warme of feestelijke herinnering aan koesteren. Wij leggen ons toe op een herontwikkeling, die bijdraagt aan de revitalisatie van de wijk.
 

De herontwikkeling is gericht op de realisatie van een woongebouw, bestaande uit startersappartementen voor zelfbewoning door de (particuliere) eigenaar met parkeervoorziening in een (halfverdiepte) kelder. Het plan geeft inwoners die een start met hun wooncarriere willen maken de kans een eigen (woon)appartement te kopen, op steenworp afstand van winkels en voorzieningen.
 

Bent u geïnteresseerd in dit project? Volg de ontwikkelingen op onze website of maak per e-mail (info@bureau-aard.nl) uw interesse kenbaar.
 

Posted in Nieuws, Vastgoed.